150 mens-dier hybriden gekweekt in Britse laboratoria: gedurende de laatste drie jaar zijn in het geheim embryo’s geproduceerd
Wetenschappers hebben in Britse laboratoria meer dan 150 mens-dier hybride embryo’s gecreëerd. Deze hybriden zijn gedurende de laatste drie jaar in het geheim ‘gemaakt’ door wetenschappers die op zoek waren naar mogelijke remedies tegen een groot scala aan ziekten. De onthulling komt net een dag nadat een commissie van wetenschappers waarschuwde voor het ‘Planet of the Apes’ nachtmerrie scenario, waarin het creëren van mens-dieren te ver gaat.
De Human Fertilisation and Embryology Authority beraadt zich momenteel over de vraag of donoren kunnen worden betaald voor hun diensten.
De Human Fertilisation and Embryology Authority (Het Britse overheidsorgaan dat waakt over menselijke bevruchtings- en embryologieonderzoek) beraadt zich momenteel over de vraag of donoren kunnen worden betaald voor hun diensten. Gisteravond zei een strijder tegen de uitwassen van het medisch onderzoek dat hij ervan walgde dat wetenschappers aan het ‘liefhebberen zijn in de groteske’. Uit cijfers die de Daily Mail onder ogen kreeg blijkt, dat sinds de introductie van de Human Fertilisation Embryology Act (de Wet op Menselijke Bevruchting en Embryologie) in 2008, 155 ‘gemengde’ (admixed) embryo’s zijn gecreëerd, die zowel menselijk als dierlijk genetisch materiaal bevatten. Deze gelegaliseerde schepping van een verscheidenheid aan een hybriden, omvat een dierlijke eicel die bevrucht werd met menselijk sperma; ‘cybrids’ waarbij een menselijke celkern werd geïmplanteerd in een dierlijke cel en ‘chimeras’ waarbij menselijke cellen werden gemengd met dierlijke embryo’s.
Test centrum: Newcastle University was nog een locatie waar menselijk-dierlijk hybride-onderzoek werd uitgevoerd.
Josephine Quintavalle, van de pro-leven groepering ‘Comment on Reproductive Ethics’ zei: ‘Ik was verbijsterd toen ik hoorde dat dit aan de gang was en dat we hier helemaal niets van weten. Waarom hebben ze dit geheim gehouden? Als ze trots zijn op wat ze doen, waarom moeten we dan eerst vragen stellen aan het Parlement voordat dit aan het licht komt? Het vervelende bij veel wetenschappers is, dat ze dingen doen omdat ze willen experimenteren. En die drijfveer is niet goed genoeg.
Eerder deze week waarschuwde een groep vooraanstaande wetenschappers voor ‘Planet of the Apes’ experimenten. Zij riepen op tot nieuwe richtlijnen om te voorkomen dat proefdieren menselijke onderdelen krijgen, bijvoorbeeld door menselijke stamcellen in de hersenen van primaten te injecteren.
Maar de hoofdauteur van hun rapport, Professor Robin Lovell-Badge, van het National Institute for Medical Research, onderdeel van de Medical Research Council zei, dat de onderzoekers zich geen zorgen maakten om de menselijk-dierlijke hybride embryo’s omdat deze volgens de wet binnen 14 dagen vernietigd moeten worden. Hij zei: ‘De reden voor het uitvoeren van deze experimenten is, om meer te weten te komen over de vroege menselijke ontwikkeling en om met manieren te komen om ernstige ziekten te genezen en als een wetenschapper voel ik dat het een morele noodzaak is dit onderzoek voort te zetten. Zolang er voldoende controle is – en die is er in dit land – zouden we trots moeten zijn op dit onderzoek.’
Hij riep echter wel op tot een strengere controle op een ander type embryo-onderzoek, waarbij dierlijke embryo’s worden geïmplanteerd met een kleine hoeveelheid menselijk genetisch materiaal. Menselijk-dierlijke hybriden worden ook in andere landen gekweekt. Daarvan zijn er veel waar slechts weinig tot geen regelgeving omtrent dit onderwerp is.
Bron: Lezersreactie op mijn facebookpagina www.facebook.com/pastoor.geudens
waar zijn ze toch mee bezig????